Ga naar de inhoud

Circus-Wanty Gobert treedt toe tot WorldTour-niveau met licentie CCC

Circus-Wanty Gobert beukt de poort naar het hoogste niveau open.

Met Circus-Wanty Gobert heeft België er een derde WorldTour-ploeg bij. De Waalse ploeg van ploegleider Hilaire Van der Schueren neemt de licentie van CCC over en is vanaf 2021 zeker van deelname aan de belangrijkste afspraken op de wielerkalender.

De Poolse schoenenfabrikant CCC kreeg dit jaar stevige klappen tijdens de coronacrisis en trok zijn handen weg van het wielrennen. Jim Ochowicz, eigenaar van de WorldTour-licentie, moest op zoek naar oplossingen en gaat nu de samenwerking aan met Circus-Wanty Gobert.

 

De Waalse ploeg heeft zijn ambities nooit onder stoelen of banken gestoken. "Ons project groeit elk jaar met enkele hoogtepunten, zoals winst in de Amstel Gold Race en een eerste deelname aan de Tour", zegt algemeen manager Jean-François Bourlart. 

 

"Als we willen blijven vooruitgang boeken, dan moeten we ook aanwezig zijn op de belangrijkste koersen." Met de WorldTour-licentie op zak is Circus-Wanty Gobert zeker van een ticket voor de klassiekers, maar ook voor de drie grote rondes.

Als we willen blijven vooruitgang boeken, dan moeten we ook aanwezig zijn op de belangrijkste koersen.

Op zoek naar grote vissen

Vooral het vertrek van Guillaume Martin naar Cofidis heeft de Waalse wielerploeg aan het denken gezet. Ploegleider Hilaire Van der Schueren kon zijn Franse poulain niet houden als procontinentale ploeg.

 

Als WorldTour-ploeg mikt Circus-Wanty Gobert nu wel op de grotere vissen om een kern uit te bouwen. Maar veel renners blijven er niet meer over van CCC: onder anderen Greg Van Avermaet (AG2R), Matteo Trentin (UAE), Alessandro De Marchi (Israel Start-Up Nation) en Fausto Masnada (Deceuninck-Quick Step) zochten al andere oorden op.

 

Met Baptiste Planckaert, Rein Taaramäe en Lorenzo Rota trok Circus-Wanty Gobert wel al drie versterkingen aan. Maar met een verhoogd budget zal het zeker nog extra pionnen zoeken.

 

Circus-Wanty Gobert is de derde Belgische ploeg in de WorldTour. Het vergezelt Lotto-Soudal en Deceuninck-Quick Step.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ochowicz: "Een verdiende promotie voor Circus-Wanty Gobert"

Ook Jim Ochowicz is tevreden dat hij nog een oplossing uit zijn mouw kon schudden. "2020 werd niet het jaar waar we op gehoopt hadden, maar we zijn gemotiveerd om het seizoen met CCC Team in schoonheid af te sluiten", zei hij.

 

"Als we verder kijken, zal 2021 een nieuwe mijlpaal voor onze organisatie Continuum Sports zijn. We zijn gelukkig dat we de weg voor Circus-Wanty Gobert naar de WorldTour uitgestippeld hebben, een essentiële doorbraak voor het Belgische team en een verdiende promotie."

 

"Sinds de oprichting van Continuum Sports in 2007 hebben we met BMC Racing Team en CCC Team een stempel op de wielerwereld gedrukt. Met hun ambitieuze doelen op lange termijn zijn we overtuigd dat Circus-Wanty Gobert, onder impuls van Jean-François Bourlart, de ideale entiteit is om de erfenis van Continuum Sports te verzekeren."

We zijn gelukkig dat we de weg voor Circus-Wanty Gobert naar de WorldTour uitgestippeld hebben, een essentiële doorbraak voor het Belgische team.

Jim Ochowicz