Albasini wordt opgevolgd door ... Albasini als bondscoach van Zwitserland

  Zondag rijdt Michael Albasini (39) het WK wielrennen in Imola, vanaf januari 2021 volgt hij zijn vader op in de volgauto op onder meer WK's als bondscoach. Dat heeft de Zwitserse wielerbond laten weten. 

  Michael Albasini is bezig aan zijn laatste profjaar. De renner van Mitchelton-Scott is komende zondag onderdeel van de Zwitserse ploeg en moet proberen favoriet Marc Hirschi aan de wereldtitel te helpen. 

   

  Vanaf januari 2021 volgt hij zijn vader Marcello Albasini (63) op als bondscoach van Zwitserland. "Dit is een uitdaging die op het goede moment komt", zegt Michael Albasini.

   

  Zijn vader blijft wel betrokken bij de werking van de Zwitserse wielerbond en zal zijn zoon in eerste instantie bijstaan.