Atletico Madrid bevestigt komst van Suarez: "Akkoord met Barcelona"

  Luis Suarez speelde sinds 2014 bij Barcelona en is een goeie vriend van Lionel Messi.

  Eerder vandaag kwam het bericht van de emotionele laatste training van Luis Suarez na 6 jaar Barcelona, iets na middernacht maakten Atletico Madrid en Barça de overgang van de Uruguyaanse aanvaller bekend. Nieuwbakken coach Ronald Koeman hoefde Suarez niet meer, bij Atletico wordt hij de vervanger van Alvaro Morata, die naar Juve trok.

  Luis Suarez werd zelf ook even genoemd bij Juventus, maar hij vult bij Atletico dus de leemte van Morata in. De 33-jarige Uruguayaan verkast voor 6 miljoen euro, meldde Barcelona.

   

  Na 6 succesvolle seizoenen met 13 titels behoorde het woelwater niet meer tot de plannen van Koeman, net als Ivan Rakitic (naar Sevilla) en Arturo Vidal (naar Inter). Samuel Umtiti viel ook uit de gratie, maar is nog in Barcelona.

   

  Koeman kreeg de opdracht om Barça weer herop te bouwen, na het missen van de titel en de beschamende exit in de Champions League (8-2 tegen Bayern).

   

  Barcelona wuift Suarez uit als een legende: hij verlaat de club als op 2 na beste doelschutter: hij maakte 198 doelpunten, enkel Cesar Rodriguez (232) en Lionel Messi (634) doen beter. 

   

  Messi, een boezemvriend van Suarez, wou Barcelona in de zomer ook verlaten, maar na een conflict over een vrije transfer met de club besloot de Argentijn toch nog een seizoen te blijven.