Dedryck Boyata voert dit seizoen Hertha Berlijn aan

  De 29-jarige verdediger speelt sinds 2019 in Berlijn.

  Hertha Berlijn heeft Rode Duivel Dedryck Boyata de aanvoerdersband gegeven voor dit seizoen. Dat maakte de Bundesligaclub bekend. De 29-jarige centrale verdediger kwam vorige zomer van Celtic Glasgow naar Berlijn. 

  Vier seizoenen Schotland leverden Boyata evenveel titels, 3 bekers en 3 ligabekers op. In Duitsland kende hij een aarzelende start door een beenblessure, maar hij groeide daarna toch uit tot leider van de defensie.

   

  In de voorbereiding op het nieuwe seizoen kampte Boyata met een probleem aan de achillespees. Daardoor miste de 17-voudige Rode Duivel de Nations League-duels in Denemarken (0-2) en thuis tegen IJsland (5-1).

   

  Boyata raakte wel fit voor het eerste competitieduel van Hertha afgelopen weekend bij Werder Bremen (1-4-winst). Toen droeg Niklas Stark de aanvoerdersband.