AA Gent ziet kansen tegen Dinamo Kiev: "Spelers leven weer op op training"

  Vadis Odjidja en Wim De Decker dromen van het kampioenenbal.

  Met twee overwinningen op rij sluipt er weer wat vertrouwen in de Gentse rangen. Coach Wim De Decker gelooft dan ook in de kansen van AA Gent om de groepsfase van de Champions League te halen. "Ik zie mogelijkheden tegen Dinamo Kiev."

  Wim De Decker staat nog maar twee wedstrijden aan het roer bij AA Gent, maar kon wel twee keer zegevieren. Na Rapid Wien wil hij Gent ook in een tweeluik voorbij Dinamo Kiev loodsen naar de groepsfase van de Champions League.

   

  "Naar deze wedstrijden leef je als voetballer toe. De spanning in de groep bouwt duidelijk op", zegt De Decker. "Of dat de voorbereiding gemakkelijker maakt? Nee, maar de benadering is wel anders. Er staat ons eventueel iets heel moois te wachten."

   Er staat ons eventueel iets heel moois te wachten.

  Wim De Decker

  Met twee zeges op zak gaat De Decker nog niet zweven. "In enkele dagen tijd zijn niet alle problemen zomaar opgelost. Maar ik heb wel de indruk dat we de goede weg zijn ingeslagen. Ik heb nog wat tijd nodig om er bepaalde zaken in te slijpen."


  "Iedereen weet wat de beloning is, dus we moeten er vol voor gaan. Ik schat onze kansen vrij hoog in, met alle respect voor Dinamo Kiev. De Oekraïners hebben een uitgebalanceerd elftal met een goede combinatie van jeugd en ervaring. Maar ik zie mogelijkheden voor ons. Ik heb er een vrij goed gevoel in dat we iets moois kunnen neerzetten."

  Odjidja: "Er zijn meer blije gezichten in de groep"

  Ook aanvoerder Vadis Odjidja ziet AA Gent de rug rechten. "Met twee overwinningen is het vertrouwen toch toegenomen", zegt hij. "Je ziet toch meer blije gezichten binnen de groep. Bepaalde jongens leven weer op op training en dat merk je ook op het veld."

   

  "Veel spelers zijn er zich van bewust dat het een enorme boost zou zijn als we de groepsfase van de Champions League zouden halen. Daar staan we nu ineens heel dicht bij. Iedereen wil dat doel bereiken."

   

  "We hebben vorig jaar hard gewerkt om hier te komen en hopelijk kunnen we onszelf belonen. De Champions League is de beste competitie die er bestaat."

  Bekijk hier de volledige persconferentie: