Ook dat nog: Jumbo-Visma krijgt opnieuw boete, nu voor foutje in kledij

  Het was niet de dag van Jumbo-Visma.

  Jumbo-Visma verloor vandaag na een onwaarschijnlijke ontknoping de Tour met Primoz Roglic. Op de koop toe krijgt de Nederlandse formatie ook nog een boete van de UCI voor een fout gebruik van de regenboogsymbolen op hun shirts van Tom Dumoulin en Tony Martin.

  Zowel Tom Dumoulin, als Tony Martin, beiden oud-wereldkampioenen tegen de klok, kregen een boete van 2.000 Zwitserse frank aangesmeerd wegens inbreuk op artikel 1.3.064.   

   

  Dat artikel gaat over het gebruik van de regenboogsymbolen op het tijdritpak. Het is niet helemaal duidelijk waar Jumbo-Visma in de fout gaat, want beide renners vertonen enkel de regenboogstrepen op de mouwen, maar de UCI past het reglement dus heel strikt toe.   

  Eerder werd ploegleider Merijn Zeeman al uit koers gezet wegens intimidatie en belediging van een UCI-lid en kreeg hij een boete van 2.000 Zwitserse frank en kreeg ook Wout van Aert al drie keer een boete.

  Thijs Zonneveld moet ermee lachen: