Miami staat op 2 zeges van NBA-finale na nieuwe overwinning tegen Boston

  Goran Dragic was de topschutter van Miami met 25 punten.

  In de play-offs in de NBA heeft Miami een 2-0-voorsprong genomen tegen de Boston Celtics in de Eastern Conference Finals. Miami haalde in de 2e helft een flinke achterstand op en won met 106-101.

  Miami kon zich pas als nummer 5 in het Oosten plaatsen voor de play-offs, maar het team lijkt op het juiste moment de goeie vorm te pakken te hebben. De Heat groeien match na match naar een hoger niveau en barsten bovendien van het vertrouwen na de de winst in de vorige ronde tegen nummer 1 Milwaukee.

   

  En ook tegen Boston heeft Miami nu de bovenhand, want afgelopen nacht won de Heat voor de 2e keer op rij tegen de Celtics: 106-101. Dankzij deze overwinning heeft Miami nog maar 2 zeges nodig om zich te plaatsen voor de NBA-finale.

   

  Nochtans had Boston op een bepaald ogenblik in de wedstrijd een voorsprong van liefst 17 punten, maar die smolt als sneeuw onder de zon tijdens een fantastisch 3e quarter (37-17) van Miami.

   

  Goran Dragic (25 punten) en Bam Adebayo (21 punten en 10 rebounds) stuwden de Heat naar de zege. Jimmy Butler deed ook zijn duit in het zakje met enkele cruciale steals. Zes spelers van Miami eindigden in de dubbele cijfers.

   

  In de kleedkamer van de Celtics ging het er na afloop stevig aan toe. Er vielen woorden en er werd met zaken gegooid. "De spelers waren geëmotioneerd na een pijnlijke nederlaag", zegt coach Brad Stevens.