Geen toeschouwers welkom bij start van Premier League

Kevin De Bruyne zal moeten schitteren in een leeg stadion.

De Premier League zal morgen van start gaan achter gesloten deuren. De organisatie liet vrijdag schriftelijk weten aan de Britse overheid dat ze niet verder zullen deelnemen aan een poging om opnieuw toeschouwers toe te laten in de tribunes, zolang het gelimiteerd aantal fans op 1.000 per wedstrijd blijft staan.

De overheid had groen licht gegeven voor een geleidelijke terugkeer van de supporters naar het stadion vanaf oktober. Vanwege het opnieuw stijgend aantal coronabesmettingen, werd in 'testwedstrijden' de limiet echter op 1.000 supporters gehouden. En daar zijn de clubs niet blij mee.

 

"Met een plafond van 1.000 supporters denken we niet de veiligheidsmaatregelen te kunnen testen", stelt de Premier League, dat vorig seizoen afsloot achter gesloten deuren omwille van de pandemie.

 

"Met 1.000 toeschouwers zijn er niet alleen weinig lessen te trekken, elke wedstrijd zal ook met een enorm financieel verlies worden georganiseerd", verduidelijkten de ontevreden clubs gezamenlijk. "We moeten immers wel veel personeel mobiliseren om de veiligheid te garanderen".   

 

"Hierdoor zien de clubs van de Premier League ervan af om tests met publiek te organiseren indien de target niet voldoende hoog ligt", aldus de Premier League, die zelf geen minimum aantal supporters heeft aangegeven.   

 

De terugkeer van supporters naar de stadia is prioriteit nummer één", had voorzitter Richard Masters eerder laten weten op de BBC. "Elke maand zonder fans betekent meer dan 100 miljoen pond (108 miljoen euro, red.) verlies, met grote gevolgen voor de lokale en nationale economie."

Met 1.000 toeschouwers zijn er niet alleen weinig lessen te trekken, elke wedstrijd zal ook met een enorm financieel verlies worden georganiseerd.

Premier League