Overzicht: zoveel supporters zijn dit weekend welkom bij jouw club

  De Anderlecht-supporters zullen niet langer op een scherm te zien zijn.

  Na vier speeldagen zonder supporters zwaaien dit weekend de Belgische voetbalpoorten weer open voor een (beperkt) aantal supporters. De Belgische clubs moeten wel een specifiek protocol volgen en pakken zelfs uit met nog strengere maatregelen. Een overzicht.

  Vanaf 1 september mogen weer evenementen doorgaan in openlucht voor 400 aanwezigen. Maar voor de Belgische voetbalclubs geldt een uitzondering, als ze strikte maatregelen opleggen aan de supporters.

   

  De eerste weken zijn alleen thuissupporters welkom, het bezoekersvak blijft dus leeg. Ze worden op een specifiek tijdsstip aan het stadion verwacht, om opstroppingen te vermijden. Dat principe geldt ook na het laatste fluitsignaal.

   

  Tijdens de wedstrijd moeten de supporters een mondmasker dragen en blijven zitten. Tussen de verschillende supportersbubbels moet minstens één meter afstand zijn. Alleen voor een sanitaire stop of voor het halen van eten of drinken mag je je zitplaats verlaten.

  Eupen: 1.600 supporters

  • 1.600 supporters van de 8.363.
  • Nog niet alle tickets zijn de deur uit.
  • Drank en eten kunnen via een app worden besteld en worden naar je zitplaats gebracht.

  KV Mechelen: 5.200 supporters

  • 5.200 supporters van de 16.672.
  • KV Mechelen heeft zitjes geplaatst in de staantribunes om meer supporters te kunnen ontvangen.
  • Abonnees worden uitgeloot voor een wedstrijd.

  OHL: 2.000 supporters