Transfernieuws: Michael Matthews keert terug naar Mitchelton-Scott

  Michael Matthews in het shirt van Orica-Greenedge, de voorganger van Mitchelton-Scott.

  De Australische renner Michael Matthews, die er dit jaar niet bij is in de Tour, keert terug naar het oude nest. Hij tekent voor 2 jaar bij Mitchelton-Scott. In het verleden reed Matthews (29) al 4 seizoenen voor Orica, de voorganger van het Australische WorldTour-team.

  U heeft de voorbije dagen misschien raar opgekeken toen u de Tourploeg van Sunweb zag. Michael Matthews maakt geen deel uit van het team. De winnaar van het puntenklassement in 2017 moet dit jaar tevreden zijn met deelname aan de Giro.

   

  Dat kan volgend jaar veranderen. De nummer 3 van Milaan-Sanremo gaat weer voor het Australische team Mitchelton-Scott koersen. Matthews racete er al in 2013, 2014, 2015 en 2016 toen de ploeg nog Orica-Greenedge of Orica-BikeExchange heette.

   

  "Toen de kans zich voordeed heb ik ze snel gegrepen", reageert Matthews. "Het team ontvangt me met open armen, erg bijzonder vind ik dat."

   

  Bij Team Sunweb lag Matthews nog een jaar onder contract. Daarmee is hij al de 4e renner die vroegtijdig vertrekt bij de ploeg. Marcel Kittel, Warren Barguil en Tom Dumoulin deden het hem voor.