Familie Jacob Blake bedankt Bucks na boycot, Antetokounmpo: "Belangrijker dan basketbal"

  De Milwaukee Bucks weigerden afgelopen woensdag te spelen.

  De familie van de neergeschoten Afro-Amerikaan Jacob Blake heeft de basketbalploeg Milwaukee Bucks bedankt voor het boycotten van de play-offs in de NBA. De vertelde Bucks-sterspeler Giannis Antetokounmpo.

  Het dramatische incident met Jakob Blake vond plaats in Kenosha, niet ver van Milwaukee. De hele gebeurtenis had de spelers van de Bucks dan ook emotioneel zwaar geraakt.

   

  Daarom besloot het team afgelopen woensdag de wedstrijd tegen Magic Orlando te boycotten. Die historische beslissing verplichtte de NBA om alle vijf wedstrijden van woensdag en donderdag uit te stellen.

   

  Geïnspireerd door het basketbal besloten ook het baseball (MLB), ijshockey (NHL), voetbal (MLS) en het vrouwenbasketbal (WNBA) om wedstrijden op te schorten.

   

  Ook het tennistoernooi van Cincinnati organiseerde geen wedstrijden op donderdag. De familie van Jakob Blake was dan ook zeer dankbaar voor wat de boycot van de Bucks teweeg heeft gebracht.

  Antetokounmpo: "Zijn vader vertelde hoe belangrijk de boycot was voor de familie"

  "Nadat we het nummer van de familie hadden gekregen, hebben we gepraat met zijn vader", verklaarde Giannis Antetokounmpo, de Griekse sterspeler van de Bucks.

   

  "Hij had tranen in zijn ogen toen hij vertelde hoezeer die dag belangrijk was voor hem en zijn familie."


  Sinds de hervatting van de play-offs wist het team van Antetokounmpo zich alvast in stijl voor de 2e ronde te kwalificeren.

   

  "Voor mij is de boycot belangrijker dan de basketbalsport", voegde Antetokounmpo eraan toe, nadat zijn team zich geplaatst had voor de halve finales van de East Conference ten koste van Orlando (118-104).

  De Milwaukee Bucks na hun boycot:

  Ook LeBron James eist verandering in de Verenigde Staten:

  NBA