Jumbo-Visma: "Zullen in de Tour zien of er kansen zijn voor Van Aert"

  Wout van Aert heeft een dienende rol bij Jumbo-Visma.

  Jumbo-Visma gaat vol voor de eindzege in de Tour, met Wout van Aert als luxeknecht. Mag Van Aert ook persoonlijke ambities koesteren? "Dat zullen we in de koers zien. Ik wil wel de vriend blijven van Vlaanderen", lacht ploegleider Merijn Zeeman.

  Wout van Aert toonde de voorbije weken dat hij in de vorm van zijn leven zit, met winst in de Strade Bianche, Milaan-Sanremo en de openingsrit van de Dauphiné. Toch zal hij moeten knechten in de Tour, want met Primoz Roglic en Tom Dumoulin heeft Jumbo-Visma twee kandidaat-winnaars in huis.

   

  Wel zullen er hier en daar ook kansen zijn voor Wout van Aert, stelt Merijn Zeeman de Belgische fans gerust. "Ik wil wel vriend blijven van Vlaanderen", lacht de Nederlander. "Ik weet dat dat bij jullie leeft. In de discussie over Wout mag het niet op scherp gaan."

   

  "Wij zijn geen team waar het management of de ploegleiders alles van bovenaf opleggen en dat die orders gewoon strikt moeten worden opgevolgd. We stellen samen een doel, denken samen, we overleggen samen met de renners en staf en komen dan tot een tactiek, een oplossing om dat doel te bereiken."

  Wout is 100 procent betrokken geweest in onze aanpak en zijn rol is duidelijk. Hij staat ook achter die beslissing.

  Merijn Zeeman

  "Er zijn meerdere sessies geweest de voorbije maanden over hoe we die Tour moeten aanpakken. Wout is daar ook 100 procent in betrokken geweest, heeft zijn input daarin gegeven en de rol van Wout is daarin duidelijk. Dat is een beslissing waar hij ook achter staat."

   

  Wanneer mag Van Aert toch zijn eigen kans gaan? "We gaan hier niet alles prijsgeven", zegt Zeeman. "Maar ik weet wel één ding zeker: we zullen niets laten liggen in deze Tour."

   

  "Als er zich kansen voordoen, met het grote doel ook nog voor ogen, dan gaan we zien in de koers wat er gebeurt, of er mogelijkheden zijn voor Wout. De Tour is de Tour, op iedere hoek kan er iets gebeuren en daar zijn we op voorbereid."

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Nice - Nice156 kmKristoffKristoff
  2/>Nice - Nice185 kmAlaphilippeAlaphilippe
  3/>Nice - Sisteron198 kmEwanAlaphilippe
  4/>Sisteron - Orcieres-Merlette160.5 kmRoglicAlaphilippe
  5/>Gap - Privas183 kmvan AertYates
  6/>Le Teil - Mont Aigoual191 kmLutsenkoYates
  7/>Millau - Lavaur168 kmvan AertYates
  8/>Cazères - Loudenvielle141 kmPetersYates
  9/>Pau - Laruns153 kmPogacarRoglic
  10/>Le Château-d'Oléron - Saint-Martin-de-Ré168.5 kmBennettRoglic
  11/>Châtelaillon-Plage - Poitiers166.5 kmEwanRoglic
  12/>Chauvigny - Sarran218 kmHirschiRoglic
  13/>Châtel-Guyon - Pas de Peyrol191.5 kmMartínezRoglic
  14/>Clermont-Ferrand - Lyon194 kmKraghRoglic
  15/>Lyon - Col du Grand Colombier174.5 kmPogacarRoglic
  16/>La Tour-du-Pin - Côte 2000164 kmKämnaRoglic
  17/>Grenoble - Col de la Loze170 kmLópezRoglic
  18/>Méribel - La Roche-sur-Foron175 kmKwiatkowskiRoglic
  19/>Bourg-en-Bresse - Champagnole166.5 kmKraghRoglic
  20Lure - La Planche des Belles Filles36.2 kmPogacarPogacar
  21/>Mantes-la-Jolie - Parijs122 kmBennettPogacar