Jumbo-Visma neemt twijfels weg: "Roglic is helemaal fit"

  Jumbo-Visma had dinsdag goed nieuws over Primoz Roglic. Vier dagen voor de start van de Tour de France is de grote favoriet voor de eindzege  "topfit". Ondanks twee ijzers in het Franse vuur is de Nederlandse ploeg "niet van plan om de koers te dragen", zei Merijn Zeeman.

  Sportief directeur bij Jumbo-Visma Merijn Zeeman reed vandaag nog achter Primoz Roglic rond door de bergen nabij Tignes. Het skioord in de Franse Alpen is al sinds begin juli de thuisbasis van de Tourploeg van het Nederlandse team.

   

  Roglic was anderhalve week geleden in de Dauphiné onderuit gegaan, waarna hij de volgende dag niet meer in koers terugkeerde. Maar in tegenstelling tot Kruijswijk, die onder meer een breukje in zijn schouder opliep, kon hij zich blijven voorbereiden op de Tour.

   

  "Het lichaam krijgt een klap bij zo'n val, dat heeft impact. We hebben er alles aan gedaan dat hij zo snel mogelijk herstelt. Hij is weer op topniveau", zegt Zeeman.


  De andere kopman van de Nederlandse ploeg, Tom Dumoulin, was gisteren (maandag) al vertrokken naar Nice, de stad waar de Tour start. "Bij een hoogtestage heeft iedere renner zijn eigen plan. De ervaring met Primoz is dat hij het beste zo lang mogelijk op hoogte blijft."

  "We hadden Thomas en Froome verwacht, maar gaan koers niet dragen"

  Het langverwachte duel tussen drie kopmannen van Jumbo-Visma en evenveel kopmannen bij Team Ineos komt er deze Tour niet. Het Nederlandse team verloor Kruijswijk, Ineos houdt Chris Froome en Geraint Thomas aan de kant.

   

  "Thomas hadden we verwacht. Van Froome was het de vraag hoe veel tijd hij nodig heeft na zijn zware val van vorig jaar", zei Merijn Zeeman. Maar Ineos blijft met Egan Bernal wel de grote concurrent.

   

  "Het is nog steeds een supersterke ploeg, terwijl ik ook rekening houd met Pinot, Pogacar en Quintana." 

   

  Ondanks twee kopmannen in de rangen, zullen andere ploegen niet heel de tijd naar Jumbo-Visma moeten kijken, vindt Zeeman. "We zijn niet van plan de koers te gaan dragen, ook al wordt dat ons misschien opgedrongen. We hebben twee favorieten en tal van manieren om de koers aan te pakken. Helaas zonder Steven. Dan hadden we nog meer opties gehad."

  We zijn niet van plan de koers te gaan dragen, ook al wordt dat ons misschien opgedrongen. We hebben twee favorieten en tal van manieren om de koers aan te pakken.