Ga naar de inhoud

Tudor stopt als T1 Hajduk Split en wordt T2 van Pirlo bij oude liefde Juve

Igor Tudor keert terug naar zijn Oude Liefde, waar hij bijna 10 jaar voetbalde.

Igor Tudor heeft gisteravond afscheid genomen van Hajduk Split. De 42-jarige Kroaat stopt als hoofdcoach bij de Kroatische topclub om als assistent van Andrea Pirlo aan de slag te gaan bij Juventus, waar hij bijna 10 jaar voetbalde.

Tudor was sinds begin dit jaar aan zijn 2e periode als hoofdcoach bezig bij Hajduk Split. Hij leidde Hajduk het voorbije seizoen, dat eind juli eindigde, naar een 5e plaats in de competitie. Vorig weekend won hij op de openingsspeeldag van het nieuwe seizoen.

 

Andrea Pirlo werd begin deze maand aangesteld als nieuwe hoofdcoach van Juventus. Hij volgt Maurizio Sarri op die, ondanks een nieuwe landstitel, de uitschakeling in de achtste finales van de Champions League niet overleefde.

 

Tudor is een voormalige speler van Juventus. Hij stond tussen 1998 en 2007 onder contract bij de Oude Dame. Als trainer deed hij ook al ervaring op in de Serie A bij Udinese.