VIDEO: Arjen Robben speelt een halfuur in zijn eerste wedstrijd met FC Groningen

Arjen Robben in het groen-wit van FC Groningen.

455 dagen na zijn laatste officiële wedstrijd bij Bayern München heeft Arjen Robben opnieuw zijn voetbalschoenen aangetrokken voor FC Groningen. In een oefenwedstrijd tegen Almere City deed de linksepoot een halfuurtje mee in de eerste helft.

Na een succesvolle carrière bij onder meer PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München, trok Arjen Robben vandaag opnieuw het shirt aan van de club waar het voor hem allemaal begon in 2000: FC Groningen.

 

In een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Almere City voetbalde de ondertussen 36-jarige winger een halfuurtje mee in de eerste helft. Het waren zijn eerste wedstrijdminuten sinds hij in juni aankondigde opnieuw te willen voetballen op het hoogste niveau.

 

Robben kreeg meteen de aanvoerdersband en liet zich enkele keren zien. Scoren zat er nog niet in voor de ex-international, wel mikte hij in het zijnet. Toen Robben het veld verliet ging Almere City met 1-0 aan de leiding, 1-1 was de eindstand.

"De kop is eraf"

Tijdens de rust van de wedstrijd sprak Arjen Robben over zijn debuut. Hij blonk in zijn vel. "De kop is eraf", zei hij al lachend bij Fox Sports. "Het was lekker om weer een wedstrijd te spelen. Daar doe je het voor. Ik wil FC Groningen helpen. Maar niet alleen met de verkoop van seizoenkaarten of shirts, ook op het veld."

 

"Ik kom van ver en heb nog veel werk. Maar ik zet goede stappen en dit half uurtje was ook weer lekker. Het belangrijkste is nu dat ik fit blijf."

 

"Het is ook de combinatie van een jaar niet voetballen en de leeftijd. Dat moet ik nu inhalen. Ik wil het liefst alle 34 competitieduels spelen. Maar dat zal ongetwijfeld niet gebeuren. Ik zal er ook wel een paar keer niet bij zijn."

Robben in actie: