Blijft Antonio Conte bij Inter na opdoffer? "Standpunten lopen uiteen"

  Inter slaagde er gisteren niet in de kroon op het werk te zetten.

  Zit Antonio Conte ook volgend seizoen op de bank bij Inter? De 51-jarige Italiaan is het niet zeker na de verloren EL-finale tegen Sevilla. De coach zegt dat Inter moet nadenken over een toekomst "met of zonder mij".

  "Geen wrevel"

  Het is geen geheim dat Conte en het bestuur van de Italiaanse topclub niet altijd op dezelfde lijn zaten in het eerste seizoen van de coach bij Inter.

   

  Of hij ook volgend seizoen langs de zijlijn staat liet Conte dan ook in het midden na de verloren finale tegen Sevilla.

   

  "We keren nu terug naar Milaan, nemen dan enkele dagen vrij. We zullen bij elkaar gaan zitten en het seizoen op een rustige manier evalueren. We zullen spreken over de toekomst van Inter, met of zonder mij", zei hij na de opdoffer bij Sky Sports.

   

  "Het is in alle aspecten een zwaar seizoen geweest. De beste beslissing voor Inter moet worden genomen. Er is geen wrevel, de standpunten lopen alleen uiteen."

  "Situaties die ik niet leuk vond"

  Onder Conte deed Inter het niet onaardig. Mede dankzij de komst van Romelu Lukaku, die dit seizoen 34 keer scoorde en daarmee Ronaldo evenaarde, schopte de club het tot in de EL-finale en werd het tweede in de Serie A na het oppermachtige Juventus.

   

  "We hebben veel gegeven en veel gekregen dit jaar. Vanuit dat standpunt ben ik heel blij", blikt Conte, die nog over een doorlopend contract beschikt, terug. "Ik heb echter ook enkele situaties meegemaakt die ik niet leuk vond."

  Alles over de EL-finale: