Ga naar de inhoud

Andrea Petkovic is volgende in rijtje afzeggers voor US Open

De Duitse twijfelde al langer over haar deelname.

Ook de Duitse tennisster Andrea Petkovic (WTA-89, ooit top 10) doet niet mee aan de US Open. De 32-jarige Petkovic twijfelde al langer over haar deelname in deze coronatijden, maar hakte de knoop pas gisteravond door. De US Open begint over 9 dagen. Alle matchen zijn zonder publiek. 

Eerder lieten al verschillende toppers verstek gaan voor de US Open, zoals de nummers 1 en 2 van de wereld, Ashleigh Barty en Simona Halep. De titelverdedigers bij de vrouwen en de mannen, Bianca Andreescu (WTA 6) en Rafael Nadal (ATP 2), zakken evenmin af naar New York.

 

Met Barty, Halep, Andreescu, Elena Svitolina (WTA 5), Kiki Bertens (WTA 7) en Belinda Bencic (WTA 10) zijn al 6 speelsters uit de top 10 van de wereldranglijst afwezig op het grandslamtoernooi in New York.

 

Van Belgische zijde zijn Elise Mertens (WTA 22) en Alison Van Uytvanck (WTA 58) wel van de partij. Kim Clijsters kreeg een wildcard, maar sukkelt met een buikspierblessure, waardoor ze forfait moest geven voor het WTA-toernooi van Cincinnati. Dat wordt voor de gelegenheid in de US Open-bubbel afgewerkt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.