Ga naar de inhoud

Helderziende Verheyen over Lukaku: "Dat had ik misschien beter niet gezegd"

 za 22 augustus 2020 09:00
Gert Verheyen
Gert Verheyen zat in het omkaderingsprogramma van Sporza.

Romelu Lukaku kon in de Europa League-finale het doelpuntenrecord van Ronaldo bij Inter evenaren of verbeteren (en deed dat ook). In de vooruitblik op de wedstrijd deed analist Gert Verheyen daarover een uitspraak die hij achteraf betreurde.

Vooraf: de voorspelling

Ben je als voetballer bezig met het feit dat je een record kan verbeteren, wilde presentator Karl Vannieuwkerke weten? "Ik denk dat hij liever die beker boven zijn hoofd heft, dan vanavond te verliezen met 2 doelpunten van hem", sprak Gert Verheyen voor de wedstrijd.

 

"Dat de kans groot is dat je wint, als je 2x scoort? Niet als je met 3-2 verliest. Misschien zal hij er wel eens aan denken, maar dat is niet zijn hoofdbekommernis."

Achteraf: de spijt

De woorden van Gert Verheyen bleken na afloop zowaar profetisch, want Inter verloor met 3-2. Romelu Lukaku scoorde één keer en zorgde met een ongelukkige deviatie in eigen doel ook voor het beslissende moment in de finale. Hallo, Gert Verheyen?

 

"Ik heb spijt van mijn woorden, al had ik die ene (own)goal daar wel niet bijgerekend. Ik had ze wel degelijk bedoeld voor Inter. Ik heb wel spijt dat ik dat gezegd heb. Het is alsof ik het afgeroepen heb, maar ja, dat heeft er niks mee te maken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Alles over de finale: klik op het scorebord

  1. 12' - Doelpunt - Luuk de Jong (1 - 1)
  2. 33' - Doelpunt - Luuk de Jong (2 - 1)
  1. 71' - Verv. Lucas Ocampos door Munir El Haddadi
  2. 74' - Own goal - Romelu Lukaku (3 - 2)
  3. 78' - Verv. Suso door Franco Vázquez
  4. 90' - Verv. Diego Godín door Antonio Candreva
UEFA Europa League - speeldag 1 - 21/08/20 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
12'
Luuk de Jong
12'
Luuk de Jong
1 - 1
33'
Luuk de Jong
33'
Luuk de Jong
2 - 1
74'
Romelu Lukaku
74'
Romelu Lukaku
3 - 2