Cavendish na niet-Tourselectie: "Ik voel me gewoon niet klaar"

  Cavendish zal dit jaar niet kunnen jagen op het record van 34 etappezeges van Eddy Merckx.

  Naast Dylan Teuns was er in de Tourselectie van Bahrein McLaren ook geen plaats voor Mark Cavendish. De 30-voudige etappewinnaar reageerde in een (laconieke) video op Twitter zelf op zijn niet-selectie. 

  "Zoals je waarschijnlijk hebt gezien heeft Team Bahrein-McLaren zijn Tourselectie bekendgemaakt en uiteraard zit ik daar niet tussen", steekt Cavendish nogal achteloos van wal.

   

  "Sommigen zullen er blij mee zijn, anderen zullen teleurgesteld zijn. Omdat de pers waarschijnlijk toch weer wat zal schrijven, wou ik zelf reageren. Simpel gesteld: ik voel me gewoon niet klaar voor de Tour."

   

  "Het is het zwaarste parcours dat ik al gezien heb in de Tour en door de situatie met Covid-19 heb ik niet voldoende wedstrijddagen gehad in de voorbereiding."

   

  "We hebben een heel erg sterk team, met Mikel Landa als kopman, en ik zal uiteraard supporteren, waar ik ook ben. Ondertussen kijk ik uit naar de rest van mijn doelen dit jaar", besluit hij.

  Ook voor onze landgenoot Dylan Teuns was geen plaats in de Tourselectie van Bahrein-McLaren. Teuns, die vorig jaar de etappe won naar La Planche des Belles Filles, reageerde "zwaar ontgoocheld".

  Bekijk de reactie van Cavendish:

  De Tourselectie van Bahrein-McLaren: