BK tijdrijden in Koksijde legt veiligere asfaltstrook: "Het komt de renners enkel maar ten goede"

  Van Aert verdedigt zijn titel donderdag op een aangepast parcours en nieuw asfalt.

  De organisatoren van het BK tijdrijden in Koksijde maken alles zo veilig mogelijk voor de renners. Eerder werd al een nieuw parcours uitgestippeld om aan de coronamaatregelen te voldoen. Nu legden ze ook de laatste hand aan een nieuwe afsfaltstrook. 

  Donderdag vindt in kustgemeente Koksijde het Belgisch kampioenschap tijdrijden plaats. Na de aankomstzone legden ze daar een nieuwe asfaltstrook van 350 meter. 

   

  "We laten niets aan het toeval over. Na de aankomst was er een strook met asfalt van mindere kwaliteit. Een aannemer heeft die nu onder handen genomen en zo enkele honderden meters gloednieuw biljartvlak asfalt gelegd", vertelt Jan Deramoudt in naam van het organisatiecomité. 

   

  "Veiligheid staat zeer hoog in het vaandel van wedstrijden die we organiseren in Koksijde. Of we daarbij inspelen op de spijtige gebeurtenissen van de afgelopen dagen? Neen, maar ze hebben ons enkel maar gesterkt in ons besluit om die ingreep dan toch te doen. Het komt de renners enkel maar ten goede."

  De spijtige gebeurtenissen van de afgelopen dagen hebben ons enkel maar gesterkt in ons besluit om die ingreep toch te doen.

  Jan Deramoudt, organisatiecomité BK tijdrijden Koksijde

  De organisatie verhuisde al de start- en aankomstzone van de Zeelaan naar het militair domein van Koksijde. Op die manier kunnen ze tijdens de wedstrijd de start- en finishzone publieksvrij maken. De beklimming van de Hoge Blekker maakt ook geen deel meer uit van het parcours.

     

  "Het coronavirus noopte ons tot het hertekenen van ons parcours. Het BK tijdrijden had een nieuw toeristisch visitekaartje voor Koksijde moeten worden, maar nu vragen we aan de wielerfans om donderdag niet naar het BK af te zakken", meldt Deramoudt.

   

  "Spijtig, maar het is nu eenmaal zo. Wie wel komt, moet een mondmasker dragen."

  "Een parcours voor de grote motoren"

  Het nieuwe parcours is alvast minder technisch. "Na de start gaat het over lange brede wegen naar de Conterdijk, waar we naast het kanaal koers zetten richting Veurne om daarna het militair domein van Koksijde in te trekken."

   

  "Daar situeert zich de finishzone. Dit op dezelfde plaats als waar ook de wereldbeker veldrijden zijn ontknoping kent."

   

  "De wind zal bepalend zijn voor het BK. Het parcours is minder technisch in vergelijking met het vorige. Het is iets voor grote motoren, een Formule 1-tijdritparcours. En dat op een veilige omloop met perfect asfalt", besluit Deramoudt.

  Het BK tijdrijden in Koksijde kan u donderdag 20/08 vanaf 14:30u live volgen op Eén en via de livestream op Sporza.