Lijkt roze auto te veel op Mercedes? Autosportfederatie vindt van wel

  Links: de kopie (Racing Point), rechts: het origineel (Mercedes).

  De Formule 1-renstal Racing Point speelt 15 punten kwijt in de WK-stand voor constructeurs. Na een klacht van concurrent Renault is de Internationale Autosportfederatie FIA van oordeel dat het team onderdelen van Mercedes heeft gekopieerd.

  De auto van Racing Point wordt in de Formule 1-bubbel ook wel eens de Roze Mercedes genoemd. Het team rijdt met motoren van de Duitsers, maar de renstal zou ook andere onderdelen van het topteam kopiëren.

   

  Renault vulde al meermaals een klachtenbrief in en deze keer krijgen de Fransen gelijk. Racing Point ontvangt een boete van 400.000 euro, in de WK-stand moet de renstal 15 punten inleveren. De roze bolides hadden tot nu toe in 4 GP's 42 punten bij elkaar gereden.

  Hülkenberg vervangt Pérez opnieuw

  Dit weekend racet de Formule 1 opnieuw op het circuit van Silverstone in Groot-Brittannië. Bij Racing Point neemt de Duitser Nico Hülkenberg opnieuw het stuur over van Sergio Pérez. De Mexicaan testte opnieuw positief op het coronavirus.

   

  Vorig weekend werd geen succes voor Hülkenberg. Een technisch mankement hield hem aan de kant.