Virale infectie steekt stokje voor Pauwels' herstart in Ronde van de Ain

  De glimlach van Pauwels krijgen we niet te zien in de Franse voorbereidingskoersen.

  Serge Pauwels verschijnt morgen niet aan de start van de Ronde van de Ain. CCC maakte bekend dat hij momenteel met een virale infectie sukkelt.

  "Serge was goed op weg om deze week zijn seizoen te hernemen", vertelt CCC-ploegdokter Max Testa. "Recent sukkelde hij echter met onverklaarbare vermoeidheid, waarop we hem onderzochten. Volgens de testresultaten heeft Serge last van een lichte virale infectie, gelukkig niet iets om ons zorgen over te maken."

   

  De diagnose staat wel de herstart van zijn wielerseizoen in de weg. Pauwels moet verstek laten gaan voor de Ronde van de Ain. De Pool Michal Paluta zal hem vervangen. Ook het Critérium du Dauphiné van 12 tot 16 augustus komt te vroeg.

  We zullen Serges herstel opvolgen en hem terugzien aan de startlijn zodra hij daar klaar voor is.

  Max Testa, ploegdokter CCC

  De ploeg benadrukt dat er geen sprake is van COVID-19. Testa bevestigt: "Pauwels heeft herhaaldelijk negatief getest op COVID-19, op dat vlak is er dus geen reden tot ongerustheid."


  "Het is belangrijk dat we nu meer dan ooit zeker zijn dat onze renners gezond zijn vooraleer ze in de koersomgeving terechtkomen. We zullen Serges herstel opvolgen en hem terugzien aan de startlijn zodra hij daar klaar voor is." 

  Hoewel dit een ontgoocheling is, ben ik toch blij dat het niet iets is waar ik me zorgen om moet maken.

  Serge Pauwels

  De 36-jarige Pauwels wil zo snel mogelijk weer koersen: "Ik voelde me tot enkele dagen geleden goed op stage in Toscane. Ik keek ernaar uit om deze week aan de start te verschijnen van de Ronde van de Ain."

   

  "Hoewel dit een ontgoocheling is, ben ik toch blij dat het niet iets is waar ik me zorgen om moet maken. Na een korte rustperiode kan ik de training hervatten en eindelijk weer koersen." 

   

  Voor de coronastop kwam Pauwels 8 dagen in actie. In een gesprek met hem dat dateert van half april, vertelde hij dat de Tour zijn hoofddoel was en hij ook de Vuelta in het achterhoofd hield. CCC maakt de Belg zijn verdere programma later bekend.