KVM zondag tegen Anderlecht? "In ander stadion gaan we sowieso niet spelen"

  Kan/mag er zondag gespeeld worden Achter De Kazerne?

  Zaterdag rolt het leer eindelijk weer in de Jupiler Pro League. Maar de vraagtekens rond de organisatie van wedstrijden blijven in het rond floepen. Hoe pakken KV Mechelen en Beerschot het deze week eigenlijk aan?

  Aangezien er in de provincie Antwerpen een verbod op ploegsporten voor volwassenen afgekondigd is, en dat al zeker voor 4 weken, is er van echte trainingen in Mechelen en Antwerpen voorlopig geen sprake.

   

  Elk contact is verboden, dus moeten de trainers en spelers zich behelpen met loopwerk en pas- en trapvormen, en dat in bubbels van maximaal 10 mensen.

   

  "Onze spelers zijn vandaag vrij, morgen is een training gepland in de bubbels, en dus uiteraard zonder contact", zegt Frank Lagast, de algemeen directeur van KV Mechelen.

   

  "Verder dan morgen kunnen we voorlopig niet kijken. We verwachten vandaag of morgen immers uitsluitsel over voetbal in de provincie."

   

  "We gaan ervan uit dat spelen en trainen aan elkaar gekoppeld zijn. Als we deze week niet mogen trainen op onze terreinen, dan spelen we komend weekend ook geen wedstrijd."

   

  Trainen buiten de provincie Antwerpen zou soelaas kunnen bieden, maar dat doet KVM voorlopig niet.

   

  Lagast: "Voor KV Mechelen staat gezondheid altijd voorop, wij gaan dus geen creatieve oplossingen zoeken om toch aan 100% te trainen of een match te spelen."

   

  "In een ander stadion spelen (KV Mechelen ontvangt zondag Anderlecht, red), gaan we sowieso niet doen. In ons eigen stadion hebben we alles zelf onder controle, ook de veiligheid van onze spelers en medewerkers."

  Beerschot verkent verschillende pistes

  Na de promotiewedstrijd in Leuven gisteren krijgen de spelers van Beerschot even de tijd om op adem te komen. Op het Kiel wordt vandaag en morgen niet getraind.

   

  "Woensdag is er pas weer een training", zegt persverantwoordelijke van Beerschot Sven Van den Abbeele.

   

  "Wij hopen vooral op een snelle beslissing. Welke die ook is. Uiteraard zal de club zich altijd houden aan de opgelegde maatregelen. Qua training houden wij in elk geval alle opties open."

   

  Als het verbod op voetbal met contact in Antwerpen gehandhaafd blijft, dan kijkt Beerschot uit naar een locatie buiten de provincie.

   

  "Op dit moment zijn we verschillende pistes aan het verkennen. Wat wedstrijden betreft: zowel de collega's van Antwerp als wij hebben afgelopen weekend duidelijk aangetoond dat we er in slagen om samenscholingen van supporters te voorkomen."