Alaphilippe: "Gestopt met tellen van lekke banden", Van Avermaet: "Zelfs ziekjes aan finish"

  Alaphilippe wordt weer op gang geduwd na een zoveelste lekke band.

  Het kan niet alle dagen kermis zijn voor Deceuninck-Quick Step. In de Strade Bianche kon titelverdediger Julian Alaphilippe de finale niet kleuren. De Fransman werd overspoeld door pech. Greg Van Avermaet was wel op de afspraak, maar kraakte in de slotfase.

  Julian Alaphilippe (28) droeg het rugnummer 1 in Siena, maar op 50 kilometer van de aankomst moest hij passen toen de koers onder impuls van Jakob Fuglsang losbarstte.

   

  "Het was onmogelijk vandaag. Ik ben de tel kwijtgeraakt hoe vaak ik heb moeten stoppen door pech en heb moeten achtervolgen", reageerde de Fransman, die 24e werd, op 15'06" van winnaar Wout van Aert.

   

  "De wedstrijd is an sich al zwaar genoeg en dan kun je deze mechanische problemen wel missen. Uit respect en liefde voor deze koers ben ik doorgegaan tot de finish."

  Het telraam van Alaphilippe stopte uiteindelijk bij 6 lekke banden:

  Van Avermaet: "Ik voelde me zelfs wat ziekjes aan de finish"

  Greg Van Avermaet (35) nam voor de 10e keer deel aan de Strade Bianche en kleurde mee de finale. Maar op het moment van de waarheid doofde het kaarsje van de olympische kampioen helemaal uit. Hij werd 8e op 4'27".

   

  "Dit was echt een van de lastigste dagen uit mijn carrière. Ik hou van deze koers, maar vraag me misschien later even of ik blij ben dat we weer kunnen koersen", reageerde Van Avermaet met een lichte knipoog op zijn ploegsite.

   

  "Ik voelde me lange tijd heel goed. Maar ik voelde ook de hitte en de eerste echte inspanning nekte me een beetje."

   

  "Ik zat in het groepje van 6 renners in de finale, maar ik probeerde vooral zo lang mogelijk te volgen, want ik voelde dat ik niet zou kunnen winnen."

   

  "Ik ben blij met hoe alles verlopen is, maar ik voelde me zelfs wat ziekjes aan de aankomst. Ik weet dus dat ik zeer diep ben gegaan."

  Over de sauna in Siena: "Benen en maag ontploften in laatste 30 kilometer"

  Bekijk het verslag van een helse Strade Bianche: