Braziliaanse voetbalclub boos over 23 foute coronatests

Bragantino (in het wit) verloor met 2-0 van Corinthians.

De Braziliaanse voetbalclub Red Bull Bragantino is woedend over het feit dat maar liefst 23 betrokkenen ten onrechte positief werden getest op het coronavirus. De club heeft uitleg gevraagd aan het betreffende ziekenhuis en aan de voetbalbond.

Twee dagen voor de wedstrijd tegen Corinthians kreeg Bragantino het bericht dat de 23 betrokkenen, onder wie 9 voetballers, positief waren getest.

 

De club stuurde iedereen naar een ander laboratorium en kreeg anderhalf uur voor de wedstrijd het bericht dat niemand besmet was.

 

Hoewel iedereen daardoor kon meespelen, vindt de club na de 2-0 nederlaag dat het nadeel heeft ondervonden van de foutieve inschattingen. De spelers hebben 2 dagen niet kunnen trainen en hebben zich bovendien niet goed kunnen voorbereiden op de ontmoeting.