Zanardi heeft nieuwe hersenoperatie achter de rug, maar toestand is stabiel

Handbiker en paralympisch kampioen Alex Zanardi heeft opnieuw een hersenoperatie ondergaan. De operatie, die zaterdag werd uitgevoerd, is geslaagd en de toestand van Zanardi is stabiel, maar wel nog steeds "uiterst zorgelijk". De 53-jarige Italiaan verblijft nog op de dienst intensieve verzorging.

Zanardi verbleef meer dan een maand in het ziekenhuis van Siena nadat hij met zijn handbike op volle snelheid tegen een vrachtwagen was gebotst en zwaar hersenletsel opliep. Hij werd al enkele keren geopereerd en lag lange tijd in kritieke toestand in een kunstmatige coma.

 

Maar een week geleden werd hij uit die coma gehaald en afgelopen dinsdag werd Zanardi zelfs ontslagen uit het ziekenhuis, om enkele dagen later in Milaan weer te worden opgenomen. Daar werd hij dit weekend opnieuw geopereerd.   

 

De viervoudig paralympisch kampioen en voormalig autopiloot was in de jaren negentig F1-piloot bij Jordan, Minardi, Lotus en Williams. In 2001 verloor hij beide benen bij een ongeval. Als handbiker won hij daarna twee keer goud op de Paralympische Spelen in Londen in 2012 en twee keer goud in Rio de Janeiro in 2016.