Nigel Pearson (ex-OHL) 3e slachtoffer op trainerskerkhof Watford

  Nigel Pearson moet twee wedstrijden voor het einde opkrassen.

  Degradatiekandidaat Watford heeft coach Nigel Pearson twee speeldagen voor het einde van de competitie op straat gezet. Na Javi Gracia en Quique Sanchez Flores is de ex-trainer van OHL het derde slachtoffer dit seizoen.

  Na de 3-1-nederlaag tegen directe concurrent West Ham, dat nu zeker gered is, bevindt Watford zich in de gevarenzone. Het heeft nog een kloofje van drie punten op Bournemouth en Aston Villa, maar moet het op de laatste twee speeldagen wel opnemen tegen Manchester City en Arsenal.

   

  Het bestuur van Watford gelooft niet meer dat Nigel Pearson die twee belangrijke wedstrijden tot een goede einde kan brengen en ontslaat zijn derde trainer van het seizoen. Eerder werder ook Javi Gracia en Quique Sanchez Flores op de keien gezet. Beloftecoach Hayden Mullins neemt over voor het belangrijke slot.

   

  Crisismanager Pearson werd eind december aangesteld en zette een sterke reeks neer rond de jaarwisseling, maar dat volstond niet om Watford naar rustigere wateren te loodsen.