Minder dan 24 procent van Japanners steunen Spelen volgend jaar

  Slechts 23,9 procent van de Japanners is voorstander om de Olympische en Paralympische Spelen volgende zomer in Tokio te organiseren. 33 procent wil de Spelen definitief annuleren, dat is bijna tien procent meer.

  Het Japanse persagentschap Kyodo deed een peiling in Japan. De resultaten tonen een grote verdeeldheid, maar zijn misschien niet helemaal verrassend.

   

  23,9 procent van de Japanners is voorstander om de Olympische en Paralympische Spelen wél te laten doorgaan. 36 procent zou de Spelen liefst nog eens uitstellen. 33 procent zou alles simpelweg definitief willen annuleren. 

   

  Als reden werd het vaakst gegeven dat de Japanners vrezen dat het virus tegen volgende zomer nog niet onder controle zal zijn. De telefonische enquête van Kyodo bracht ook aan het licht dat 59 procent van niet tevreden is met de manier waarop de Japanse regering omging met de coronacrisis.

   

  Slechts 38 procent van de ondervraagden keurden de aanpak van eerste minister Abe goed. 66 procent vindt dat de staat opnieuw de noodtoestand zou moeten uitroepen. De besmettingen stegen in Japan recent opnieuw fors.