Hasi verlengt in Saudi-Arabië: "3 jaar in die competitie zou historisch zijn"

  Besnik Hasi heeft zijn contract bij Al Raed in Saudi-Arabië met een jaar verlengd. In zijn kielzog blijven ook zijn assistenten Bernd Thijs en Steven Vanharen nog wat langer in het Midden-Oosten.

  Sinds de zomer van 2018 staat Besnik Hasi aan het roer van Al-Raed. Hij nam zijn trouwe assistent Steven Vanharen en Bernd Thijs mee. Dat resulteerde in een 8e plaats in hun eerste seizoen.  Al Raed staat in het huidige seizoen na 22 speeldagen zevende.

   

  Momenteel ligt de competitie in Saudi-Arabië stil. In augustus zou er opnieuw gevoetbald worden, maar de bazen van Al-Raed hebben niet gewacht op het einde van de competitie om het contract van het trio open te breken en ze een derde seizoen aan boord te houden.

   

  "Drie jaar bij dezelfde club zou een historische prestatie zijn in die competitie", schreef Sporza-journalist Tom Boudeweel als felicitatie voor de drie. Een verwijzing naar het gemak waarmee in het Midden-Oosten trainers aangesteld en ontslagen worden.

   

  Vorige zomer werd Besnik Hasi genoemd als nieuwe trainer van Cercle Brugge, maar dat ging finaal niet door. De contractvernieuwing in Saudi-Arabië lijkt erop te wijzen dat er niet meteen een terugkeer naar België zit aan te komen.