Washington Redskins weer onder vuur: "Cultuur van seksuele intimidatie"

  Het zijn woelige weken bij de Washington Redskins.

  "Binnen de organisatie van American footballclub Washington Redskins heerst een cultuur van seksuele intimidatie." Dat verklaren 15 voormalige werkneemsters van de club vandaag in de Washington Post. "Mijn periode bij de Redskins was de vreselijkste ervaring uit mijn leven", klinkt het.

  De vrouwen werkten tussen 2006 en 2019 bij de Redskins en hadden in die periode naar eigen zeggen geregeld te maken met seksuele intimidatie of ongewenst gedrag.

   

  Slechts 1 van de 15 vrouwen wilde in het openbaar haar verhaal doen in de krant. Emily Applegate, die in 2014 en 2015 op de marketingafdeling van de Redskins werkte, vertelt dat de werkneemsters werden aangespoord strakke kleding te dragen bij gesprekken met klanten.

   

  De club zou klachten over onder meer betasting en ongepaste opmerkingen hebben genegeerd. De andere 14 vrouwen spraken anoniem met de krant, omdat ze bij hun vertrek bij de Redskins een geheimhoudingsverklaring hadden ondertekend.

   

  "Mijn periode bij de Redskins was de vreselijkste ervaring uit mijn leven", zei Applegate. "Maar we tolereerden het, want ze herinnerden ons er vaak aan dat als we zouden klagen er 1.000 mensen zouden klaarstaan om onze baan zo over te nemen."


  De Washington Redskins hebben advocaten ingeschakeld om de aantijgingen te onderzoeken. "We nemen deze zaak heel serieus", aldus de clubleiding. Inmiddels zouden 3 medewerkers zijn ontslagen, onder wie stadionomroeper Larry Michael en directeur Alex Santos.

   

  Het is de 2e keer in korte tijd dat de club in opspraak komt. De bijnaam Redskinds kon al langer niet door de beugel volgens antiracismebewegingen. De naam is een verwijzing naar de oorspronkelijke bewoners van het Amerikaanse continent en wordt door velen als kwetsend beschouwd.

   

  Deze week kondigde de club daarom aan haar naam en logo overboord te gooien.