• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Alle Belgische refs slagen voor fysieke testen tijdens stage in Tubeke

  Er wordt gretig met vuistjes gegooid: alle refs zijn geslaagd voor de fysieke proeven.

  De Belgische scheidsrechters, actief in 1A en 1B, zijn momenteel op een driedaags trainingskamp in Tubeke. Vandaag stonden de fysieke testen op het programma. Alle deelnemers slaagden voor die testen. Drie scheidsrechters waren afwezig en leggen volgende maand de test af.

  De testen zijn voor de refs een verplichting om te mogen aantreden in wedstrijden van het betaalde voetbal. Voor alle aanwezige scheidsrechters verliepen de testen succesvol. "Het onderstreept de inspanningen van de scheidsrechters en ons Professional Refereeing Department", schrijft de KBVB in een persbericht.

   

  Een aantal scheidsrechters hebben hun testen niet kunnen doen. Het gaat om Wesley Alen, Kevin Debeuckelaere en Ken Vermeiren. Zij krijgen de kans om hun testen af te leggen op 25 augustus. Ook de vrouwelijke internationals moeten jaarlijks fysieke testen afleggen. Ook bij hen gingen de testen voor de aanwezigen goed.

  De sfeer zit goed in Tubeke: