Loting CL: Oostende twee keer naar Turkije, Bergen tegen Pools team

  Oostende doet al voor de vijfde keer op rij mee aan de Champions League.

  Oostende en Bergen kennen hun eerste tegenstanders voor hun komende Champions League-campagne. Oostende komt uit tegen het Israëlische Hapoel Jeruzalem, de Turken van Türk Telekom en Darüssafaka, het Spaanse Burgos, het Italiaanse Brindisi en Limoges uit Frankrijk. Bergen treft in de eerste van twee kwalificatierondes het Poolse Anwil Wloclawek. 

  Oostende, meteen geplaatst voor de poules, moet aan de bak in groep C. Daarin wacht, als zevende en laatste tegenstander, ook nog een winnaar van de voorronde. 

   

  Bergen moet daarentegen eerst twee kwalificatierondes overleven om de poules te bereiken. In de eerste voorronde moet Bergen aan de bak tegen Pools bekerwinnaar Anwil Wloclawek. De duels staan op 15 en 18 september op de planning.


  Als Bergen doorstoot, bekampt het in de tweede kwalificatieronde het Israëlische Hapoel Tel Aviv of de Deense Bakken Bears. Die wedstrijden worden op 22 en 25 september gespeeld.

   

  De vier winaars van de voorrondes vergezellen de 28 automatisch geplaatste teams in de poulefase, die start op 3 oktober. De teams zijn onderverdeeld in vier poules van acht, waarvan de top vier doorstoot naar de volgende ronde.

   

  De achtste en kwartfinales worden afgewerkt volgens een 'best of 3'. De overgebleven teams strijden nadien in een Final Four om de eindzege.