Wachtende Koen Naert snakt naar wedstrijden: "We kijken op lege kalender"

  Koen Naert.

  Terwijl verschillende sportcompetities zich weer op gang trekken, is het voor Koen Naert nog afwachten op een eerste wedstrijd. Naert nam van januari tot maart een rustpauze en nadien volgde de coronacrisis. "Bij ons moet het meeste van de wedstrijden komen, dit jaar heb ik dus weinig inkomsten."

  "We weten niet waar we naartoe moeten pieken"

  Koen Naert wacht al een tijdje op zijn eerste wedstrijd sinds het hele coronagebeuren, al is dat nog even afwachten. Intussen onderhoudt hij zijn basisconditie en als het moment er is, moet hij het kunnen opdrijven.

   

  "Dat is het nadeel aan onze sport, de marathonsport, dat het een massa-evenement is. We kijken momenteel een beetje op een lege kalender dus het is koffiedik kijken om alles te plannen", vertelt de Europese kampioen marathon van Berlijn 2018 bij Sporza.

   

  "We onderhouden nu gewoon de basis en houden ons bezig. Het loopt momenteel goed, maar we weten niet waar we naartoe moeten pieken."

  Voor ons moet het meeste van de wedstrijden komen en bij mij ligt alles al stil sinds januari. Tussen januari en maart had ik een rustperiode ingelast en toen volgde de lockdown. Dit jaar heb ik eigenlijk wel weinig inkomsten.

  Koen Naert

  "Had het in het begin moeilijk dat ik niet kon helpen tijdens de coronacrisis"

  Naert hoopt in december een halve marathon te kunnen lopen. Want naast sportieve zijn het ook financieel lastige en onzekere tijden. "Voor ons moet het meeste van de wedstrijden komen en bij mij ligt alles al stil sinds januari. Tussen januari en maart had ik een rustperiode ingelast en toen volgde de lockdown. Dit jaar heb ik eigenlijk wel weinig inkomsten."


  Naert, in een verleden nog verpleger, voelde de handen jeuken tijdens de coronacrisis, maar meehelpen mocht hij niet tijdens de drukste coronaperiode. "In het begin heb ik het er wel moeilijk mee gehad. Ik heb gezegd dat als er situaties zouden ontstaan zoals in Italië of Spanje, dat ik mezelf niet zou kunnen inhouden om te helpen."


  "Maar ik werd al wat teruggefloten door de ernst van de situatie. Bovendien had ik ook mijn verantwoordelijkheid als profatleet", aldus Koen Naert.

  Bekijk het interview met Koen Naert

  Koen Naert komt met eigen podcast, beluister aflevering 1

  Koen Naert is niet bij de pakken blijven zitten tijdens de uitbraak van de coronacrisis. In het eerste deel van een eigen podcastreeks praat hij over zijn aanloop naar Tokio 2020 en hoe hij motivatie vond na het uitstel van de Olympische Spelen.

   

  Dat doet Naert samen met zijn mental coach Eva Maenhout. Het gaat over de kracht van de juiste mindset en de valkuilen waar Naert mee heeft leren omgaan.