MVP en ploegmaat van Emma Meesseman krijgt geen medische uitzondering

  Emma Meesseman en Elena Delle Donne vorig jaar bij de Mystic.

  Elena Delle Donne heeft geen goed nieuws gekregen. Haar verzoek voor een medische uitzondering is niet ingewilligd. Volgens het medische panel van de WNBA heeft de teammaat van Emma Meesseman geen risicoprofiel. 

  Op 25 juli staat de eerste speeldag op het programma in de WNBA, dan nemen de Washington Mystics, het team van Emma Meesseman en Elena Delle Donne, het op tegen Indiana Fever met Julie Allemand.


  Maar Delle Donne, de MVP van het reguliere seizoen vorig jaar sukkelt al jaren met de ziekte van Lyme en een verzwakt immuunsysteem. Een besmetting met het coronavirus kan voor haar grote gevolgen hebben.


  Daarom had ze een medische uitzondering gevraagd. Maar daar ging het medische panel van de WNBA niet op in. “Ze kan spelen in de bubbel”, klinkt het. De ziekte van Lyme staat niet op de lijst met risico-aandoeningen.


  “Ik houd van mijn team en mijn teamgenotes, maar de vraag blijft of de WNBA-bubbel veilig is voor mij. Mijn persoonlijke dokter heeft me gezegd dat ik een hoog risico loop om besmet te raken. Ik zal goed nadenken over mijn opties.”


  Delle Donne kan er ook voor opteren om dit seizoen uit te zitten, maar dan ontvangt ze geen loon. Dat was wel het geval geweest bij een medische uitzondering. 

  "Gezondheid van onze speelsters is onze hoogste prioriteit"

  Bij de Washington Mystics heeft ook Tina Charles een medische uitzondering aangevraagd, zij wacht nog op het verdict. Vanuit de Mystics wordt alvast geen druk gezet op de speelsters.


  “We steunen Elena en Tina bij dit proces”, zegt coach Mike Thibault. “De gezondheid van onze speelsters is onze hoogste prioriteit.” Beide speelsters zijn niet afgereisd naar Florida, waar alle WNBA-teams in hun bubbel zitten in aanloop naar de start van het seizoen.