Meesseman en Allemand bekampen elkaar op 1e speeldag WNBA

  Emma Meesseman en Julie Allemand bij de Cats, Meesseman is toe aan haar 7e WNBA-seizoen, Allemand aan haar 1e.

  Op 25 juli gaat het WNBA-seizoen van start achter gesloten deuren in 1 bubbel in de IMG-academie in Bradenton, Florida. Gisteravond werd de speelkalender bekendgemaakt. Op de 1e speeldag moeten de 2 Belgian Cats al tegen elkaar: Emma Meesseman met de Washington Mystics tegen Julie Allemand met de Indiana Fever.

  Het seizoen in de WNBA moest oorspronkelijk op 15 mei starten, maar werd uitgesteld door de wereldwijde coronacrisis. De competitie zal dit jaar in verkorte vorm doorgaan op de IMG-academie in Bradenton, dichtbij Tampa Bay, Florida.

   

  In de reguliere competitie dienen 22 wedstrijden afgewerkt te worden, vorig jaar waren dat er nog 34. Nadien volgen in oktober de play-offs.

   

  12 teams nemen deel. Net als de NBA, die de rest van zijn competitie in Disney World in het noorden van Florida afwerkt, koos de WNBA ervoor alle speelsters in 1 bubbel onder te brengen om zo het risico op coronabesmetting te verkleinen.

   

  De 27-jarige Meesseman begint aan haar zevende seizoen bij de Washington Mystics, waarmee ze vorig jaar de titel haalde. De 23-jarige Allemand komt voor het eerst uit in de WNBA.