Crystal Palace-spits Zaha krijgt racistische dreigementen, 12-jarige opgepakt

  Wilfried Zaha is de ploegmaat van Christian Benteke.

  Wilfried Zaha heeft in aanloop naar de match tegen Aston Villa nare berichten in zijn Instagram-inbox gekregen. Aston Villa strijdt tegen de degradatie en een fan van de ploeg waarschuwde dat Zaha vandaag maar beter niet kon scoren, "anders kom ik in een KKK-gewaad naar je huis", klonk het dreigend. 

  Zaha deelde de wansmakelijke verwensingen op Twitter en kreeg meteen veel steun uit de voetbalwereld. De Premier League neemt het incident ernstig en wil de verantwoordelijke samen met de politie opsporen.

   

  Ook Aston Villa beloofde al dat het de fan een levenslang stadionverbod zou geven. "We betreuren de walgelijke racistische berichten die naar Wilfried Zaha werden gestuurd", zo klinkt het op het Twitter-account van Aston Villa.

   

  "We veroordelen alle vormen van rassendiscriminatie en steunen Crystal Palace. We werken samen met de politie in het onderzoek naar deze zeer ernstige zaak."

   

  De West Midlands Police meldde zondagavond dat een twaalfjarige jongen uit Solihull is opgepakt. Hij wordt ervan verdacht de berichten naar Zaha te hebben verstuurd.

  De beledigingen aan het adres van Zaha

  De voetbalwereld steunt Zaha