Teambaas Ferrari na 10e en 11e plaats: "De chronometer liegt niet"

Het gaat niet goed met Ferrari.

Ferrari zit in het sukkelstraatje en het lijkt er niet meteen op dat de Italiaanse renstal daar snel zal uitgeraken. De vernieuwingen leverden alvast geen winst op in de kwalificaties. "We zijn nog niet competitief geweest."

Ferrari heeft dit seizoen nog niet kunnen overtuigen en ook de vernieuwingen aan de auto brengen niet de verhoopte vooruitgang. In de uitgeregende kwalificaties voor de GP van Steiermark speelden Vettel en Leclerc geen hoofdrol.

 

"We moeten aanvaarden dat de chronometer niet liegt", zegt teambaas Mattia Binotto. "We zijn nog niet competitief geweest in de 2 kwalificaties. We kunnen niet strijden met onze rivalen van de afgelopen jaren en worden ingehaald door anderen."

 

Ferrari zette alles op alles om voor de tweede GP onder meer een nieuwe voorvleugel te kunnen gebruiken. "We hebben daar hard voor gewerkt, maar onze upgrades hebben niet het gewenste resultaat gehad op het circuit. We moeten uitzoeken wat het probleem is, want dit is niet goed genoeg voor een team zoals Ferrari."

Heel wat geruchten over Ferrari-motor van vorig jaar

Ferrari heeft al toegegeven dat er ontwerpfouten gemaakt zijn bij de nieuwe auto, maar dit jaar is ook duidelijk geworden dat de motor van Ferrari niet op het niveau is van vorig jaar.

 

Ferrari levert ook motoren aan Alfa Romeo en Haas en ook die teams presteren niet naar behoren. Vorig jaar waren er al geruchten rond de motor van Ferrari en die zijn niet gaan liggen nadat het Italiaanse team een vertrouwelijke regeling heeft getroffen met de FIA.