Daniel Ricciardo crasht, Ferrari overtuigt niet met nieuwe voorvleugel

  Daniel Ricciardo kan zelf uit zijn Renault kruipen, maar hij wankelt wel.

  Tijdens de oefenritten voor de Grote Prijs van Stiermarken in Oostenrijk is Daniel Ricciardo in de bandenmuur gevlogen. De goedlachse Australiër kon zijn Renault zelf verlaten, maar hij moest wel even nadenken waar hij zich bevond. Ferrari testte dan weer een nieuwe voorvleugel uit, zonder succes.

  De uitschuiver van Ricciardo

  Daniel Ricciardo verloor vanmiddag in Oostenrijk de controle over zijn stuur op weg naar de Jochen Rindt-bocht. De 30-jarige Australiër ging achterwaarts de grindbak in en de marshals diepten hun rode vlag op.

   

  De Renault was flink beschadigd, met Ricciardo leek het nog mee te vallen. De coureur klauterde zelf uit zijn auto, maar stond wel wat wankel op zijn benen.

  Daniel Ricciardo in de grindbak.

  Na een bezoek aan de dokter werd Daniel Ricciardo fit verklaard. Racen deed hij niet meer. Hij verscheen wel nog aan de pitmuur van Renault.

  De nieuwe voorvleugel van Ferrari

  Ferrari verscheen vandaag op het circuit met een update aan de auto. De Italianen testten een nieuwe voorvleugel op de SF1000 uit, nadat ze vorig weekend in de kwalificaties bijna een seconde trager reden dan Mercedes.

   

  Voorlopig zonder succes. In de eerste oefenrit zette Sebastian Vettel de 10e chrono neer, Charles Leclerc de 12e. In de tweede reeks werd het een 9e tijd voor Leclerc en een 16e voor zijn ploegmaat.

   

  Grote conclusies kan je hier niet aan vastknopen. Tijdens de oefensessies testen teams instellingen en bandensoorten uit. Ook de liters brandstof verschillen van auto tot auto, maar vertrouwen tankt Ferrari hoe dan ook niet.

  Levert deze voorvleugel tijdwinst op?

  Charles Leclerc in actie.

  Uitslagen eerste oefenritten

  De Grote Prijs van Stiermaken vindt zondag plaats op hetzelfde circuit als de GP van Oostenrijk vorig weekend. Het wordt de 2e race van het ingekorte Formule 1-kampioenschap dit jaar.