Inter van Lukaku kan Man.United pas treffen in finale van Europa League

  In Nyon (Zwi) is na de Champions League ook geloot voor de eindfase van de Europa League. Het Inter van Romelu Lukaku kreeg een vrij gunstige loting en kan ploeg in vorm Manchester United pas tegenkomen in de eindstrijd, al is de weg naar de finale nog lang.

  In de Europa League was voor de coronastop nog geen enkele confrontatie in de 1/8e finales volledig afgewerkt. Voor er wordt overgegaan naar de kwartfinales moeten dus eerst de resterende wedstrijden in de 1/8e finales nog gespeeld worden.

   

  Zo was de stand van zaken voor de stopzetting van de competitie:

  Bovenstaande teams spelen eerst nog een terugwedstrijd met als inzet een plek in de kwartfinales. Onder meer Bazel, Manchester United, Sjachtor Donjetsk en Leverkusen staan er na de heenmatch al erg goed voor.

   

  In twee confrontaties van de 1/8e finales werd nog geen enkele wedstrijd gespeeld: Getafe-Inter en AS Roma-Sevilla. Die duels zullen in één match beslist worden, op neutraal terrein in Duitsland.

   

  Daar worden vervolgens ook de kwartfinales, halve finales en finale afgewerkt. Dat zal gebeuren in de stadions van Duisburg, Düsseldorf, Gelsenkirchen en Keulen. Net als in de Champions League zijn er geen heen- en terugwedstrijden meer. Alles wordt beslist in één confrontatie.

   

  Ploeg in vorm Manchester United - al met 1,5 been in de kwartfinales - neemt het zonder een mirakel van LASK op tegen de winnaar van Basaksehir-Kopenhagen. Als Romelu Lukaku en co Getafe uitschakelen, wacht in de kwartfinales wellicht Leverkusen. Inter en Manchester United kunnen elkaar pas treffen in de finale. Die vindt plaats op 21 augustus in Keulen.

    Kwartfinales Europa League
  KF 1 Wolfsburg/Sjachtjor Donjetsk Frankfurt/FC Bazel 10-11/08
  KF 2 LASK/Manchester United Basaksehir/Kopenhagen 10-11/08
  KF 3 Inter/Getafe Rangers/Leverkusen 10-11/08
  KF 4 Olympiakos/Wolverhampton Sevilla/AS Roma 10-11/08
  Halve finales Europa League
  winnaar KF 4 winnaar KF 2 16-17/08
  winnaar KF 3 winnaar KF 1 16-17/08