Jelle Van Damme: "Heb mijn cv op tafel gegooid bij Antwerp en Standard"

  Jelle Van Damme wil nog 1 à 2 jaar op het hoogste niveau spelen.

  Na een rampjaar bij Lokeren wil Jelle Van Damme opnieuw aan de bak in 1A. "Ik ben nog nooit zo fit geweest in het tussenseizoen als nu", zegt de 36-jarige verdediger aan Sporza.

  Van Damme: "Ik hoop sowieso op een club uit 1A"

  Jelle Van Damme denkt er nog niet meteen aan om zijn voetbalschoenen op te bergen.

   

  "Ik wil wel alleen nog iets doen waar ik zelf 100 procent achter sta. Iets dat volledig binnen het plaatje past", vertelt Van Damme. "Ik wil me nog 1 à 2 jaar ergens amuseren. Dat primeert bij mij."

   

  Aan welke club denkt Van Damme? "Ik hoop sowieso op een club uit 1A. Ik heb mijn cv al op tafel gegooid bij Standard en Antwerp, maar daar is nog niets concreets uit gekomen. Veel clubs happen nog niet toe om verschillende redenen."

   

  "We zijn ook nog maar begin juli. Bepaalde competities zijn nog bezig, de transferperiode moet eigenlijk nog beginnen."

   

  Van Damme wordt in oktober 37, maar voelt zich nog op en top. "Ik ben nog nooit zo fit geweest in het tussenseizoen als nu, ik heb ervaring en ik ken de Belgische competitie. Ik kan bepaalde clubs nog iets bijbrengen in gelijk welke rol", zegt de 36-jarige verdediger.

   

  "Zodra de Belgische competitie begonnen is, zullen er volgens mij opportuniteiten komen. De teams zullen na enkele speeldagen analyseren welk soort speler ze nog missen. Dan is het aan mij om klaar te zijn."

  Over Werder Bremen: "Degradatie zou drama geweest zijn"

  Gisteren redde Van Dammes ex-club Werder Bremen zich ternauwernood in de Bundesliga. "Gelukkig voor Werder. Want als zo'n club zou degraderen, dan zou dat niet meer goedkomen. Dat zou een drama geweest zijn."

   

  De match zelf heeft Van Damme niet live bekeken. "Ik volg de uitslagen wel online. Maar ik heb nog geen volledige matchen op tv bekeken sinds de competities weer hervat zijn. Ik geraak niet gewend aan wedstrijden zonder publiek en zonder sfeer. Na 10 minuten kijken zet ik de tv uit."

   

  Van Damme speelde in Bremen tijdens het seizoen 2006-2007. "Toen was het nog een topclub. Werder was het jaar daarvoor kampioen geworden. In de Champions League werden we pas uitgeschakeld in de kwartfinales na een blunder van onze doelman Tim Wiese."

   

  "Maar de laatste jaren is er veel veranderd. Er zijn andere mensen aan boord gekomen en het transferbeleid is veranderd. Beetje bij beetje is Werder Bremen achteruitgegaan."

  Er kwamen andere mensen aan boord bij Werder en het transferbeleid veranderde

  Jelle Van Damme

  Had Van Damme niet graag langer dan een jaar in Bremen gebleven? "Het was toen een bewuste keuze om terug te keren naar België. Ik wou weer investeren in mezelf en elke week weer een match spelen."

   

  "Ik wou ook meer speelkansen bij de nationale ploeg.  Als Belg zijnde kon ik bovendien naar een topclub zoals Anderlecht. Dat speelde natuurlijk ook mee", besluit Van Damme, die bij Anderlecht uitgroeide tot een vaste waarde.