Veldritten zullen niet samenvallen met Ronde en Roubaix, WB schrapt 3 crossen

  Toon Aerts mag volgend seizoen zijn eindwinst verdedigen.

  De kalender van de Wereldbeker veldrijden heeft een facelift ondergaan door de overlapping met het wegseizoen. De WB-cross in Zonhoven neemt de datum in van de cross in Antwerpen (die geschrapt wordt). Ook Dublin en Waterloo gaan niet door.

  Doordat de klassiekers en de grote rondes opgeschoven zijn naar het najaar, dreigden de Wereldbeker-veldritten in oktober een beetje te verdwijnen in de anonimiteit.

   

  De Wereldbeker-veldrit van Dublin viel samen met de Ronde van Vlaanderen, terwijl de Wereldbeker in Zonhoven op dezelfde dag zou plaatsvinden als Parijs-Roubaix.

   

  Maar met een vernieuwde Wereldbeker-kalender heeft organisator Flanders Classics die overlappingen nu van de baan geholpen.

   

  De Wereldbeker wordt op 1 november afgetrapt in Overijse. De crossen in Waterloo (4 oktober) en Dublin (18 oktober) worden geschrapt.

   

  De Wereldbekermanche in Zonhoven (25 oktober) schuift dan weer op naar 13 december. Op die dag stond de WB-cross in Antwerpen gepland, maar die valt dus ook weg.

   

  Dat betekent dus dat er 11 in plaats van 14 Wereldbeker-veldritten op de kalender staan. 

  Kalender Wereldbeker veldrijden 
  1 november Overijse
  15 november Tabor (Tsj)
  22 november  Koksijde
  29 november Besançon (Fra)
  6 december Wachtebeke
  13 december Zonhoven
  20 december Namen
  27 december Diegem
  3 januari Hulst (Ned)
  17 januari Villars (Zwi)
  24 januari Hoogerheide (Ned)

  "Het leek ons opportuun om WB-start op te schuiven"

  "Het leek alle partijen opportuun om de start van de Wereldbeker veldrijden dit seizoen te verschuiven naar begin november”, legt Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics uit.

   

   “Dit enerzijds door het verschuiven van het wegseizoen, dat zijn zwaartepunt kent in oktober. En anderzijds door de onzekerheden die er vandaag nog zijn op het vlak van de in de toekomst geldende maatregelen, nationaal en internationaal, om de Covid-19-pandemie onder controle te houden."

   

  "UCI en wijzelf zijn de organisatoren en de steden dankbaar voor hun constructieve en flexibele houding."

   

  "We hopen ook dat de financiële inspanning die we leveren ten aanzien van de lokale organisatoren, hen zal helpen bij het organiseren in deze omstandigheden.”