Wat met de lockdown in Lissabon? UEFA: "Geen reden voor een plan B"

  Lissabon moet in augustus het decor worden van de ontknoping van de Champions League. Maar in de Portugese hoofdstad zijn sinds enkele dagen nieuwe lockdownmaatregelen van kracht. "We hopen dat we het toernooi daar kunnen organiseren", meldt de UEFA.

  In augustus wijkt de UEFA voor de Final 8 van de Champions League uit naar Lissabon, maar de Portugese hoofdstad kampt met een opstoot van het coronavirus.

   

  Vanaf woensdag moeten de inwoners van negentien wijken in de banlieue van Lissabon, waar besmettingshaarden van het coronavirus opnieuw heropflakkerden, weer thuisblijven.

   

  In aangrenzende wijken mogen slechts vijf personen samenkomen, in de hele hoofdstedelijke regio zijn er dat tien, terwijl er dat in de rest van Portugal twintig zijn.

   

  "We hopen dat alles goed zal verlopen en dat we het toernooi kunnen organiseren in Lissabon", verklaarde een woordvoerder van de UEFA aan AFP.

   

  "Er is geen enkele reden om een plan B op te stellen nu. We staan permanent in contact met de Portugese voetbalbond en de lokale autoriteiten. We zullen maatregelen nemen, wanneer dit nodig zou blijken."

  Finale op 23 augustus

  Het eindtoernooi begint op 12 augustus. Vier teams - PSG, Leipzig, Atalanta en Atlético Madrid - zijn al gekwalificeerd voor de laatste acht. De vier overige tickets moeten nog verdeeld worden na de terugwedstrijden in de achtste finales. Op 23 augustus volgt de finale.