Stuttgart na 1 seizoen weer naar Bundesliga, Hamburg kan sprong nog niet maken

  Na een seizoen in de tweede klasse promoveert Stuttgart, de ploeg van onze landgenoot Orel Mangala, volgend seizoen weer naar de Bundesliga. Het werd 2e achter kampioen Arminia Bielefeld. Nummer 3 Heidenheim speelt de play-offs tegen Werder Bremen. Traditieclub Hamburg sluit het seizoen af als 4e en moet dus nog wat langer wachten op de promotie.

  De Bundesliga voor volgend seizoen krijgt vorm. Düsseldorf en Paderborn vallen eruit. Hun plaatsjes worden ingenomen door Arminia Bielefeld, kampioen in tweede klasse. Ook Stuttgart, 5-voudig landskampioen in Duitsland, mag na een jaar opnieuw naar het hoogte niveau.

   

  De derde plaats was voor Heidenheim. Die club mag de play-offs voor promotie spelen tegen Werder Bremen (die matchen vinden plaats op 2 juli en 6 juli), dat zaterdag op het nippertje rechtstreekse degradatie uit de Bundesliga wist te voorkomen. 

   

   Voor traditieclub Hamburg volgt volgend seizoen een nieuw seizoen in de Tweede Bundesliga. HSV verloor op de slotspeeldag met 1-5 van Sandhausen. Het eindigt het seizoen als vierde.