Tour-baas Prudhomme: "Patrick Lefevere heeft zich voortreffelijk gedragen"

  Patrick Lefevere en Christian Prudhomme tijdens de Tour van 2012.

  Patrick Lefevere heeft goede punten gescoord bij Tour-baas Christian Prudhomme. "Vaak zijn we het niet eens met elkaar, maar de voorbije maanden gedroeg hij zich als de echte wielerliefhebber die hij is", zegt de Tour-baas.

  In de buurt van Nice werd vandaag de Col d'Eze ingehuldigd als "Col du Tour de France". De klim had normaal zondag moeten worden beklommen in de 2e etappe van de Tour. Nu zal dat op 30 augustus zijn.

   

  Tour-baas Christian Prudhomme kon niet ontbreken op de inhuldiging. "Ik heb voor het eerst weer het vliegtuig genomen sinds Parijs-Nice. Het is heel symbolisch. Normaal had de Tour zaterdag moeten starten, maar nu vindt de Tour plaats van 29 augustus tot en met 20 september."

   

  Een pluim deelde Prudhomme vandaag uit aan de teams en renners. "De wielerwereld mag trots zijn, want het heeft de voorbije 3 maanden met verenigde krachten samengewerkt om weer te kunnen koersen."

   

  "De goede verstandhouding en samenwerking met de ploegbazen en renners is opmerkelijk. Ik denk bijvoorbeeld aan Patrick Lefevere. Vaak zijn we het niet eens met elkaar, maar hij gedroeg zich de voorbije maanden voortreffelijk als de echte wielerliefhebber die hij is."

  "Hopelijk overleven alle teams de crisis"

  Prudhomme geeft de wielerfan veel moed. "In de kranten, op de radio, op tv, in België en Australië zal er elke dag Tour de France zijn van 29 augustus tot en met 20 september. De sport zal zich weer op gang trekken, net als de economie en het toerisme."


  "Het zal natuurlijk een bijzondere Tour worden. Niet de editie waarin je om handtekeningen moet vragen aan de renners. We moeten de kampioenen beschermen."


  Volgens de Tour-baas wordt het een groots spektakel. "De Tour zelf zal belangrijker dan ooit zijn voor de renners en de ploegen. Het is misschien door het rijden van de Tour dat de ploegen nog leven."

   

  "Ik hoop dat in 2021 alles weer normaler is en de ploegen het allemaal overleefd hebben."

  Burgemeester Nice: "De Belgen zijn welkom langs het Tour-parcours