Kyrgios neemt Djokovic op de korrel: "Corona is geen grap"

  Nick Kyrgios

  Nick Kyrgios

  Het intussen beruchte tennistoernooi van Novak Djokovic, waar alle coronaregels aan de laars gelapt werden en verschillende spelers besmet werden met het virus, blijft voor beroering zorgen. Onder meer Nick Kyrgios deelde op Twitter een sneer uit naar Djokovic en co.

  De teller van positieve spelers op de Adria Tour staat intussen op drie. In het zog van Grigor Dimitrov volgden maandag ook Borna Coric en Viktor Troicki. Naar verluidt zijn ook de vrouw van Troicki, de coach van Dimitrov en de fysieke trainer van Djokovic besmet.

   

  Of ook Djokovic zelf het coronavirus opliep, is voorlopig niet bekend. Hij weigerde aanvankelijk een test, maar zou zich maandag in Belgrado toch hebben laten onderzoeken.

   

  In de tenniswereld wordt gevreesd voor een domino-effect. Zo was de Oostenrijker Dominic Thiem een week na zijn deelname in Belgrado ook van de partij op de Ultimate Tennis Showdown in Nice, waar onder meer ook Stefanos Tsitsipas, Matteo Berrettini en David Goffin tot het deelnemersveld behoren. "Maar al onze spelers werden meteen na aankomst getest", verzekerde de organisatie

  Wat een debiel idee om in deze tijden een exhibitietoernooi te spelen.

  Nick Kyrgios

  De kritiek op Djokovic, nota bene voorzitter van de ATP-spelersraad, is dan ook niet mals. "Wat een debiel idee om in deze tijden een exhibitietoernooi te spelen", twitterde het Australische enfant terrible Nick Kyrgios.

   

  "Ik wens mijn collega's een snel herstel toe, maar dit is wat er gebeurt als je de veiligheidsvoorschriften niet respecteert. Corona is geen grap. Proficiat Novak, fantastisch leiderschap."

   

  Ook ex-tennisster Barbara Rittner, momenteel kapitein van het Duitse FedCup-team is scherp. "Het is een absolute ramp voor onze sport", klinkt het. "Ik begrijp niet in welke wereld die mensen leven, blijkbaar in hun eigen bubbel. Het succes is hen naar het hoofd gestegen. Djokovic zegt dat hij de lokale regels volgde, wel dat waren dan duidelijk geen goede regels."

   

  Ook Andy Murray, ex-nummer 1 van de wereld en een vriend van Djokovic, is kritisch: "Het was achteraf gezien geen goed idee van hem om dit toernooi te organiseren. Ik heb altijd een goeie band met hem gehad. Maar met zijn toernooi heeft hij vorige week geen goede indruk gemaakt."

   

  "Als topsporters moeten we aan iedereen laten zien dat we deze crisis heel ernstig nemen en alle afstandsregels respecteren. Ik hoop dat iedereen hieruit leert. Als spelers elke week zo'n hetze veroorzaken, kan het ATP-circuit niet heropstarten."