Johan Cruijff ArenA gaat weer open: niet voor voetbal, maar voor diner op het gras

  De Ajax-arena opent van 9 juli 4 weken lang het pop-uprestaurant Langs de Lijn voor de fans.

  De Johan Cruijff ArenA, het stadion van Ajax Amsterdam, gaat volgende maand weer open voor voetbalsupporters. Een wedstrijd bekijken zit er voorlopig nog niet in, maar de fans kunnen wel dineren op het gras van de ArenA. Aan de rand van het veld komt een pop-uprestaurant te staan waar 4 avonden per week 100 mensen kunnen eten.

  In de maandenlange periode zonder voetbal borrelen de gekste ideeën naar boven. Zo ook bij algemeen directeur Henk Markerink van de Johan Cruijff ArenA. "Fans moeten al lange tijd het voetbal in de ArenA missen. Daarom willen we in deze bijzondere tijden iedereen voor een keer deze unieke ervaring bieden", legt hij het initiatief uit.

   

  De thuishaven van Ajax zou deze zomer eigenlijk 4 wedstrijden van het EK voetbal huisvesten, maar vanwege de coronacrisis wordt er al sinds maart niet meer gevoetbald.

   

  Op donderdag 9 juli opent het pop-uprestaurant met de toepasselijke naam Langs de Lijn, sowieso omdat het langs de lijn is, maar het is ook de naam van het radiosportprogramma van de NOS. Tot en met zondag 2 augustus kunnen voetbalfans en andere geïnteresseerden daar eten met uitzicht op het veld.

   

  "Normaal zit de arena megavol, nu heb je het stadion bijna voor jezelf", luidt het. Reserveren is verplicht en de gasten zitten op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

  Bezoekje aan kleedkamer als toetje

  Bezoekers kunnen in de ArenA parkeren en krijgen ook nog een rondleiding langs de kleedkamer van Ajax, door de spelerstunnel en langs de dug-outs.


  Het is de bedoeling dat de eredivisie in september wordt hervat, waarschijnlijk wel nog een tijdje zonder supporters op de tribunes van de stadions.