OHL komt net als Beerschot vrijwillig tussen in BAS-zaak Waasland-Beveren

  In deze chaotische tijden voor het Belgische voetbal wil elke club zijn belangen verdedigen. Zo ook OHL. De 1B-club uit Leuven komt vrijwillig tussen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) in de procedure van 1A-degradant Waasland-Beveren. Beerschot, de tegenstander van OHL in de promotiefinale van 1B, deed dat een tijdje geleden ook.

  De Algemene Vergadering van de Pro League besliste op 15 mei om na 29 speeldagen het finale klassement op te maken, alsook daar sportieve gevolgen aan te koppelen. Club Brugge mocht de landstitel op zak steken, rode lantaarn Waasland-Beveren degradeerde naar 1B.

   

  Waasland-Beveren verzet zich daar met hand en tand tegen. Nadat een poging tot bemiddeling met Pro League-voorzitter Peter Croonen op niets was uitgedraaid, kondigden de Waaslanders verschillende procedures aan. Behalve bij de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) maakte Waasland-Beveren de zaak ook aanhangig bij het BAS om de beslissing van 15 mei om te draaien.

   

  Eerder liet Beerschot al weten vrijwillig te zullen tussenkomen als belanghebbende partij. Door het scenario van nietigverklaring van het seizoen 2019-2020, zoals geopperd door Waasland-Beveren, dreigen de promotiekansen van Beerschot in rook op te gaan. OHL is nu van hetzelfde idee.

   

  "OHL wil zo zijn rechten vrijwaren en zijn belangen verdedigen", klinkt het. "In deze zaken worden de rechtsgeldigheid van de beslissingen van de Pro League en van de KBVB omtrent format, stijgers en dalers en speelgerechtigheid van spelers immers behandeld."