Blijft de roze droom van Remco Evenepoel intact met openingstijdrit in Giro?

  Remco Evenepoel is regerend Europees kampioen tegen de klok.

  De organisatie van de Ronde van Italië zal pas later deze maand het officiële parcours voorstellen, maar ook de hertekende Giro d'Italia zou met een tijdrit van start gaan. 

  Door de coronacrisis wordt de Ronde van Italië van 3 tot 25 oktober gereden. De organisator moet de route wel aanpassen, aangezien Hongarije past voor de Grande Partenza.

   

  In normale omstandigheden zou de Giro vorige maand met een korte tijdrit (8,6 kilometer) in Boedapest begonnen zijn, maar het Hongaarse uitje werd definitief geschrapt.

   

  Van Hongarije zou het peloton naar Sicilië getrokken zijn en het Italiaanse eiland zal nu de start van de Ronde van Italië organiseren.

   

  En volgens wielermedia zoals Cyclingnews.com en Tuttobiciweb zal de openingsetappe in de straten van Palermo ingeblikt worden.

   

  Het zou net als in het oorspronkelijke scenario in Boedapest gaan om een relatief korte tijdrit van zo'n 10 kilometer. Op de derde dag van de Giro zou de finish al op de Etna liggen.

   

  Er werd ook geopperd dat het Giro-peloton Italiaanse steden zou aansnijden die hard getroffen zijn door het coronavirus, zoals Bergamo. Maar dat plan lijkt niet haalbaar.

   

  De oorspronkelijke route wordt wel grotendeels bewaard, met de belangrijkste bergritten in het weekend.

   

  Eind deze maand volgt uitsluitsel, maar voor Remco Evenepoel zal een onderneming tegen de tijd op dag één wellicht als muziek in de oren klinken.

  Remco Evenepoel won dit jaar al de tijdritten in San Juan en de Algarve.

  De Ronde van Polen hoopt Remco Evenepoel alvast van 5 tot 9 augustus te verwelkomen: