Wesley Sonck wint 2e aflevering Sporza-quiz: "Weer een voetballer!"

  Net als vorige week was de 2e editie van de Sporza-quiz "Dat is het! Ik wist het!" een prooi voor de voetballer in het gezelschap. Wesley Sonck gaf ex-zeilster Evi Van Acker en wielrenner Remco Evenepoel ruim het nakijken.

  In de eerste aflevering van de nieuwe Sporza-quiz ging Jan Vertonghen met de eerste plaats en de eeuwige roem aan de haal en ook in aflevering 2 won er met Wesley Sonck opnieuw een (ex-)voetballer.

   

  Sonck verbaasde niet alleen met zijn voetbalkennis (6 op 7), maar vooral ook met zijn wielerkennis (7 op 7). "Ik ken eigenlijk meer van koers dan van voetbal en dat is nu bewezen. Ik volg de koers al van kindsbeen af."

   

  Wanneer presentator Ruben Van Gucht opmerkt dat voetballers blijkbaar goed kunnen quizzen, antwoordt Remco Evenepoel gekscherend: "Die mannen hebben veel tijd, hé. 2 uur per dag trainen en voor de rest..."

   

  De repliek van Sonck was gevat: "Ik hoef zelfs niet eens te trainen om Remco toch te kunnen verslaan in de Container Cup (Sonck scoorde  effectief beter op de alternatieve zevenkamp in het Vier-programma)", al voegde hij er toch aan toe "veel respect te hebben voor wielrenners".

  (Her)bekijk de quiz

  Speel hier zelf mee met de quiz