Deceuninck-Quick Step organiseert over 2 weken stage in Vlaamse Ardennen

  De renners van Deceuninck-Quick Step zullen de kasseistroken uit de Ronde en Gent-Wevelgem verkennen.

  Deceuninck-Quick Step organiseert een eerste trainingskamp sinds de uitbraak van het coronavirus voor zijn voorjaarsploeg. De Vlaamse Ardennen worden vanaf 15 juni drie dagen lang de uitvalsbasis.

  Vanaf augustus verwachten de teams weer volop te kunnen koersen en dus moet stilaan de conditie weer bijgevijzeld worden. Deceuninck-Quick Step organiseert hiervoor een eerste trainingskamp in de Vlaamse Ardennen, van 15 tot 17 juni.

   

  De renners zullen niet op hotel verblijven, maar wel in een groot huis. "Hierdoor wordt elk contact buiten het team tot een minimum beperkt", klinkt het.

   

  De renners die hier in België verblijven, zullen aangevuld worden met de buitenlandse renners die op een veilige manier in Vlaanderen kunnen geraken. "Het medische team werkt aan een plan om alle renners en personeel op Covid-19 te testen, ofwel voor ze afreizen ofwel meteen bij aankomst."

  "Verkenning van Ronde, Wevelgem en misschien Roubaix"

  "Het is belangrijker dat we nog eens met de groep kunnen samenzijn dan dat we al meteen gestructureerd trainen", zegt trainer Koen Pelgrim. "De meeste renners hebben het schema dat ze opgelegd kregen de voorbije weken nauwgezet gevolgd."

   

  "We zullen van de gelegenheid gebruik maken om de routes van Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen te verkennen. We zouden graag ook Parijs-Roubaix erbij nemen, maar daarvoor moeten we de grens over en dat is nu misschien wat gecompliceerd."

   

  De ploeg wil ook een hoogtestage organiseren in juni, maar daarover moeten de details nog bekeken worden.

  Het is belangrijker dat we nog eens met de groep kunnen samenzijn dan dat we al meteen gestructureerd trainen.

  Trainer Koen Pelgrim